Dessa fantastiska djur...

 

En helg med fokus på min nyblivna nioåring har swishat förbi.

Tyvärr gjorde coronaläget att vi fick lov att skjuta fram hennes inplanerade pyjamasparty.

Det var inget stort gäng tjejer alls som var tänka att komma över ens från första början. Tänkte att då de ändå träffar varandra i skolan varje dag så skulle det vara okej. Men då smittan verkar ha tagit tag om vår lilla stad och det är många sjuka, inte enbart covid dock, så bestämde jag och dottern att vi satsar på ett pyjamasparty längre fram, då man förhoppningsvis kan vara mer utomhus och kanske har coronaläget lugnat sig något.

En tös sov dock över (då hon redan gått igenom covid) och det blev lite "plåster på såren" att i alla fall få ha lite översovning och firande 😍

De verkade ha kanonkul, inget tjafs (vilket inte alltid är helt självklart med små "donnor") och lillebror fick vara med i leken (vilket inte heller alltid är helt självklart i små "donnors" värld).

Så de verkade nöjda och somnade som små stockar på söndagskvällen, trots tidsomställningen till sommartid.

Härligt med längre dagar och ljusare kvällar, men inte alltid helt lätt för små barn att somna i tid då ☀️

 

Igår var det premiär för liten Thelma! Hennes första ridträning.

Vi möttes upp med habiliteringen i ridhuset, där lille "Lillen" redan stod klar. Liten filt på ryggen istället för sadel.

Thelma fick först prova att ligga i magläge på hästryggen, men det var inte populärt. Det gick nog lite väl fort. Hon ville sitta upp och ha full koll.

Lite läskigt i början. Men efter att hon fått sitta i mammas knä och klappa på Lillens mjuka mule så blev det mer spännande än läskigt och när vi började skritta kom det lilla söta skrattet. Thelma fick "feeling" rycktes med i gången med både kropp och armar. Så jäkla skoj att se, och vilken suverän träning för lillskruttan.Först lite skeptisk, men sen blev det riktigt roligt 💖Det stärker verkligen hennes muskler och förhoppningsvis leder det till lika stora framsteg som bassängträningen gjort. Det är tydlig skillnad på hennes kraft i nacke och överkropp nu mot för några månader sedan.

Kanske går det inte så snabbt för min lilla tös, men det går framåt, med små små steg hela tiden, och det är det som räknas.

 

Varje måndag är det numera en stund på hästryggen som gäller och på onsdagar badar vi i bassängen. Däremellan hårdträning på hemmaplan, med allahanda redskap som sjukgymnasten kommer med. Men mycket träning sker även bara helt naturligt i vardagssysslorna, i lek med syskon, genom att Thelma alltid är med, på allt som familjen gör.

Hon är som en liten hundvalp, hänger på vart vi än går, är mysig, snäll och gosig och man kan inte annat än bara ÄLSKA henne!!!

 

Måste bara skriva hur fantastiska dessa djur är. Ta till exempel lille Lillen som Thelma red på igår. Han liksom känner att det är en liten Thelma som ska tas om hand. Så lugn, låter sig villigt klappas på mulen, skrittar på i lugn och mjuk takt.

Kommer även att tänka på min väns hund som är tränad att ta hand om sonen som har diabetes, en diabeteshund alltså. Lika fantastiskt där, han har stenkoll på sin lille husse och markerar direkt om värdena inte är som sig bör.

Det finns självklart tusentals exempel på hur dessa underbara djur kan jobba och hjälpa oss människor.

Vad vore väl livet utan djur!!!

Älskar dessa hästar som jag får möjlighet att åka till, drömmer om att en dag kunna ha något eget, en liten ponny eller två, till mina tjejer. Vilken dröm, men det är just det, en dröm…

 

Ska förbereda lite inför morgondagen. Då åker jag och liten Thelma till huvudstaden och lägger in oss på Karolinska. Äntligen tid för den nattliga andningsregistreringen för att få svar på om jag kan sova lugnt i framtiden eller om liten Thelma behöver hjälpmedel nattetid.

Vissa nätter är värre än andra, det låter som att det sitter som ett lock i halsen på henne. Ibland är hon så tyst att jag får smått panik över om hon ens andas. Ja sådär går det, upp och ner och oron är konstant.

Hoppas på att äntligen få veta om allt är okej, att hon faktiskt kan och får låta sådär, att hon inte alls har andningsuppehåll när hon är tyst. Eller få bekräftat att det finns problem och i så fall få hjälp.


Så lite bassängträning imorgon och sedan drar vi på en övernattning.

Ringde Karolinska och frågade angående mat till Thelma. Finns där matpump, slangar till henne m.m. ???

Det gjorde det inte, eller det fanns men var mest troligt inget som passade till Thelma då vi tydligen har andra slangar och pumpar i detta län.

Så sköterska sa så här Du ska packa och ta med dig som om ni skulle övernatta en natt på hotell.

Så bra, då vet jag det…synd bara att det inte ingår någon hotellfrukost 😉

 

 Kram ❣