Sex veckor...
Idag är min lilla "Thelmis" hela sex veckor. 

Tycker nyss hon kom, även om det samtidigt känns som om hon alltid varit med i familjen, knepig känsla det där…

Har haft samtal med neurologen och Thelma har nu fått tid för magnetröntgen av hjärna och rygg. Remiss för muskelbiopsi har skickats till Karolinska, men dit har vi inte fått någon tid ännu.

 

 

 
 
 

Min lilla tös som kämpar på med att hålla sig vaken och orka med små, små framsteg. Hon börjar fästa blicken, men inte är hon vaken mer än just någon timme på ett helt dygn.

Om mamma bara visste hur du mår...

 

 

 

 

Lilla hjärtat 💖

 

 

Lämnade idag in den bröstpump som jag fått låna av sjukhuset. Jag vill ju gärna amma, men Thelma är fortfarande alldeles för svag för att orka suga på bröstet. Men sedan hennes födelse har jag pumpat ur bröstmjölk och gett henne i sonden. Hon tar vissa flaskor, sådana med en ”minipip”, som hon liksom bara kan smutta på och inte behöver ta i så mycket för att få ut mjölken. Men det mesta hon hittills orkat suga ur är 30 ml, och det är ju lite väl lite för ett mål.

Men man får som sagt inte låna bröstpumpar hur som helst och hur länge som helst, så idag lämnades den tillbaka. Annars skulle det kosta mig en dygnshyra på 23 kr, och det blir ju en hel del slantar på en månad. Så nu har jag införskaffat en alldeles egen liten pump.

Hoppas ju så på att hon ska orka ta tag i bröstet och börja amma, men sannolikheten minskar från dag till dag.

Hon har inte gjort några större framsteg på den fronten. Bröstet är helt enkelt för stort och ”jobbigt” att suga på. Flaska går så mycket bättre. Så jag håller på att förbereda mig mentalt på att jag nog tyvärr inte kommer att kunna amma min lilla goa bebis, hur mycket mjölk jag än har.

Jag pumpar ur ett tag till, men har även börjat introducera henne på ersättning. Det är svårt med pumpandet för att förse henne med mat dygnet runt. Ju äldre hon blir, desto mer mjölk behöver hon och det är svårt att hinna/orka pumpa ur så det täcker hela dygnsbehovet.

Det är även lättare att ha med ersättning när vi är ute och far. Bröstmjölken är ju väldigt känslig för värme och så här års är det svårt att hålla den fräsch när den ska tas med i behållare.

Tyckte jag köpte en bra bröstpump, den var dessutom också rätt dyr. En elektrisk som pumpar båda brösten samtidigt. Väldigt likadan den jag fick låna från sjukhuset, det var därför jag körde på den. Men tyvärr inte alls lika bra.

Jag och min kompis kom på att det måste vara en karl som konstruerat den. Man ska ju hålla i en behållare vid vardera bröst, starta igång den och sedan justera trycket genom att trycka på knappar på själva pumpen, vilket är jäkligt svårt då båda händerna är ”upptagna” med att hålla i behållarna på brösten, och släpper man någon av de kan man inte känna trycket och vet ju helt enkelt inte hur mycket man ska justera.

Nog för att kvinnan oftast är van att hålla många bollar i luften, men bara för att hon ofta önskar att hon vore en bläckfisk betyder det inte att hon faktiskt är det…

Så det fungerar alltså sådär halvbra med min pumpning. Tycker inte alls jag får ut lika mycket mjölk som med den förra pumpen.

 

Kan ju kanske bero på att jag heller inte mår helt toppen.

Det är så jäkla mycket nu, på alla plan, och oron kring lilla Thelma är konstant…

Klart det sätter sina spår i min kropp.

Jag är tyvärr en trött, stressad och mycket orolig mamma just nu…

 

Men trots allting som flackar runt om oss försöker vi hitta en så fungerande och "normal" vardag som möjligt, jag och mina älskade barn...❣

 

 

 
 
Hopptävling för min lilla hästtjej, här tillsammans med bästa Lillen
 
 
 
 
Det kom ett stråk av värme och under Kristi Himmelfärdshelgen blev det till att "känna på vattnet"
 
 
 
 
 
 
Albin och Vincent 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Filippa och Milton
 
 
 
 
 
 
 
 
Finaste missen myser i värmen 💕